Resurser, checklistor och inspiration

Smarta verktyg, mallar,
artiklar och inlägg för ditt idé- och utvecklingsarbete. Go explore!

Uppfinning eller idé - vad är innovation (egentligen)?

Innovation används ibland lite slarvigt, och beroende på vem man pratar med så passar begreppet mer eller mindre bra in. Ständiga förbättringar, utveckling, design thinking, human-centred design FoU (R&D) är andra begrepp som förekommit genom åren. Innovation har nästan blivit en klyscha, ett modeord, som alla vill använda. Hur använder vi ordet innovation och vad innebär egentligen en innovation? 

Så ser vi på innovation

Så funkar ett idéhanteringssystem

Ett idéhanteringssystem är ett digitalt verktyg som underlättar ditt innovationsarbete. Idéer är grunden till all innovation, och ett smart idéhanteringssystem hjälper dig och dina kollegor att presentera, samarbeta, rösta samt välja ut smarta och lönsamma idéer. Vi har sammanställt vilka funktioner som vi tycker att ditt idéhanteringssystem bör ha.

Viktiga funktioner

Styr mot lönsamma idéer

Vad är det som egentligen påverkar om man lyckas styra företaget mot lönsam innovation? Det handlar ibland om en organisationsförändring som påverkar kultur, strategi och vilken vision man har. Läs denna vår rapport om de styrmedel som påverkar, samt tips och råd på hur du kan använda dem.

Få inspiration och nya idéer

Arbetar du med innovation och utveckling i din organisation? På vår blogg hittar du mängder av tips, idéer och länkar till information som hjälper dig framåt i ditt idéarbete.

Till bloggen