Innovation personas

Beräknad tidsåtgång: 1-2 minuter. Innovation handlar om människor. Det handlar om de roller medarbetare kan anta, de hattar medarbetarna sätter på sig, de Innovation personas medarbetarna intar.

 

Befolkningen är uppdelad – vem är du?

Vissa av oss gillar nya saker, och andra är lite mer försiktig till förändring och nya idéer.

Enligt en studie av Evert Rodgers (Diffusion of Innovations) så ser den svenska befolkningen ut såhär när det kommer till innovationstyper, sk. innovation personas:

 

Innovation Personas

 

  • ”Innovatör” (2,5 % av en population). Först med att ta till sig en ny innovation, eller skapar dem. De är ofta benägna att ta kalkylerade risker och har intresse av att följa utvecklingen. Är de som pitchar flest idéer, som följer sin övertygelse, som entusiasmerar sin närhet och som leder utvecklingen. Var det du som övertygade ledningen att införa VPN och att folk ska kunna jobba hemifrån?
  • ”Followers” (13,5 %). Andra gruppen att ta till sig en innovation. Ofta välutbildade och sociala ledare. Förstår en bra idé eller en innovatör när de ser en. Är duktig på att förstå innovationens innebörd och kan utveckla den vidare.
    Du stöttade din galne vän när hon efter otaliga företagsmisslyckaden pitchade dig idén om att träffa en läkare online?
  • ”Svensson” (34 %). Lagom.
  • ”Sen på bollen” (34 %). Karakteriseras som skeptiska och traditionsenliga. Men du vill gärna undvika att vara sist, så du var säkerligen före din bror eller kollega att ansluta till Facebook – eller hur?
  • ”Soffpotatisar” (16 %) De som sist tar till sig en ny innovation, ofta motsträ Du är självständig, gillar staus quo, och tänker ”visst var det bättre förr?”

 

innovation personas diagram

Vilken grupp av Innovation personas beskriver dig?

Vilken av dessa grupper av olika typer av innovation personas tillhör du? Och skiljer sitt svar om jag frågar; vilken av dessa grupper vill du tillhöra? Det gör det ofta, dvs att man tex tillhör ”Sen på bollen” men vill tillhöra ”Svensson”.

 

Att ta med dig:

  • Vilken typ är din personal?
  • Vilken typ är din chef?

Om du vill diskutera hur du kan fastställa din innovationstyp, kontakta mig, eller om du vill få tips på hur du vill byta grupp så att du blir mer innovativ. Lär dig pitcha (läs en tidigare blogginlägg)

 

Ps. Nästa inlägg behandlar ämnet; hur relaterar organisk tillväxt, innovationsförmåga och M&A (merger and acquisitions) till varandra.

Mer från InventiveBoard


Ekonomistyrningens påverkan på värdering av nystartade företag

Lästid: 2-3 minuter. En studie undersökte om ekonomistyrning, som implementerats av nystartade företag, påverkar värdering av dessa företag. Forskarna undersökte ett internationellt urval av nystartade företag, inklusive detaljerad information om införande av ekonomistyrning och företagens finansiella historik. Studien omfattar 66 nystartade företag som grundades mellan 1990…

Läs mer

Förhållande till nya idéer

Ungefärlig lästid: 1-2 min. En användare till vårt idéhanteringssystem berättade om sitt förhållande till nya idéer, att kläcka dem när det som mest behövs, och vikten av att planera för att bra idéer ska komma. Att planera för att idéer ska komma kanske låter lite motsägelsefullt jämfört…

Läs mer