Idéer är inget – genomförandet är allt!

Uppskattad lästid 4-5 minuter. Idéer är inget – genomförandet är allt! Visst håller du med? Läs detta inlägg och vi har dig på kroken!
Idéer är inget - genomförandet är allt!

Men, tänker du, ni menar väl inte att dåliga idéer kan vara så bra att det går att tjäna pengar på dem? Jo, det menar vi. Och Yo ska hjälpa oss att övertyga dig. Idéer är inget – genomförandet är allt!:

 

Appen Yo – idéer är inget:

Appen Yo fick 1,5 miljoner dollar i investering, med en dåvarande värdering på 10 miljoner dollar. Detta innan de till slut likviderade bolaget och gick hem. Men de lyckades fortfarande skapa ett buzz (framförallt i USA i teknik-, media- och entreprenörskretsar). Och just det, med mobilappen, fanns till iPhone och Android, kunde man bara skicka ”Yo” till varandra. Det var en meddelande-app, såsom Whatsapp och Facebook Messenger, men appen tillät bara att skicka bokstaven ”Y” och bokstaven ”O” tillsammans i ett meddelande.

 

Genomförande är allt

Tänk dig att du vaknar upp och vill skicka din syster ”grattis på födelsedagen”, men du nöjer dig med att skicka ”yo”. Du blir sen till möte och vill meddela detta, men nöjer dig med ett ”yo”. Du går ut på en after work och vill att kollegorna ska komma. Men du nöjer dig att skicka ett ”yo”. Vi ska väl erkänna att vi inte tyckte det var en särskilt bra idé, men genomförande kan man inte klaga på, eller hur?

 

2 miljoner aktiva användare

Yo hade mer än 2 miljoner aktiva användare, och över 2000 utvecklare, hade påbörjat att programmera med hjälp av deras API (Application Programming Interface). Om du gillar appen Yo, så försöker jag med Pet Rock, en sten som folk uppfattade och uppskattade som ett husdjur: https://en.wikipedia.org/wiki/Pet_Rock så har vi väl argumenterar färdigt att idéer är inget?

 

4. Ideer är inget

För att nyansera lite så måste vi inflika att det säkerligen finns många idéer som varit väldigt bra, och som via relativt dåligt genomförande ändå blivit framgångsrika. Men de flesta idéer stannar nog i ens huvud. Eller i ens mentala skrivbordslåda (för inte orkar man skriva ner dem). Håller du inte med? Det viktiga tror vi är att prata om sin idé. Berätta om den för kollegor och via interaktion och samarbete förfina den tills den är värd att ta ett beslut om, genomföra eller inte?

 

Idéer är inget – genomförandet är allt! Att ta med dig:

Har du inte några idéer just nu, men vill genomföra en, kolla här:

http://www.driva-eget.se/nyheter/starta-eget/25-superheta-affarsideer-att-starta-i-ar – där konkreta idéer finns för att starta upp en nytt företag eller affärsområde

 

Mer från InventiveBoard


Produktdifferentiering som strategi

Lästid: 3-4 minuter. I dagens affärssammanhang som kännetecknas av omfattande konkurrens och tekniska förändringar, kan organisationer vinna konkurrensfördelar genom att upprätthålla hög innovationstakt. Hur påverkar då produktdifferentiering som strategi organisationers förmåga att driva innovation? Och vad är förhållandet mellan strategi, ekonomistyrning, och innovation? En grupp med…

Läs mer

Innovationsinriktad kultur i den offentliga sektorn

Uppskattad lästid: 6-8 minuter. Denna blogg handlar om innovationsinriktad kultur i den offentliga sektorn.   Leder självständighet för chefer och resultatstyrning till innovation? En studie undersökte effekten av specifik New Public Management (NPM)-relaterade egenskaper för att förklara kultur som är innovationsinriktad. Detta i organisationer inom den…

Läs mer