Budgettider för Innovation

Ungefärlig lästid: 2-3 minuter.

Det är nu dags att sätta upp era innovationsmål för 2016! Det är budgettider och ni skall besluta hur era resurser skall fördelas nästa år.

Här är vad som sker varje år; någon gång under 2016 kommer det att finnas ett ögonblick där du önskar att ni på ett effektivt sätt hade engagerat era medarbetare och deras ansträngningar på er organisations nyckelutmaningar. Ni kommer då sakna ett innovativt verktyg för samarbete inom organisationen som snabbt kan användas för att ta itu med dessa utmaningar. Så den här gången, se till att du fördelar resurser för att göra detta möjligt. Det är faktiskt lättare än du tror!

 

office-620822_1280

 

Vi på InventiveBoard kan stödja er med ett digitalt verktyg som underlättar innovationsprocessen. Vårt engagerande idéhanteringssystem och våra tjänster kan hjälpa er få in innovation som en naturlig del av er verksamhet år 2016.

Få igång er innovationsförmåga! Kontakta oss så skall vi visar vårt idéhanteringssystem och svarar på frågor du kan tänkas ha. Läs mer om hur det fungerar här.

 

Dessutom kan du du nu för första gången signa upp på vår mattnyttiga nyhetsbrev!

Den blandar praktiska tips för dig som vill bli en bättre innovatör, för dig som chef som måste förhålla dig till innovation och för dig som vill lära dig mer om hur innovation händer i organisationer. Skrolla genom bloggen och signa upp längst ner. Mycket nöjde!

 

Kom ihåg:

Idéhanteringssystemet stödjer innovationsprocessen på samma sätt som CRM-systemt stödjer försäljningsprocessen. 

 

Mvh // Joakim Wahlberg

joakim@inventiveboard.com

Mer från InventiveBoard


Ekonomistyrning och decentralisering av forskning och utveckling

Uppskattad lästid: 5-7 minuter. Vilka är de organisatoriska förutsättningar som påverkar decentralisering av beslutanderätt från multinationella företags huvudkontor till deras utländska dotterbolag där forskning och utveckling (FoU) sker?  Bör organisationer decentralisera FoU eller inte? En studie har intressanta resultat i denna fråga. Forskarna kontaktade 272 tyska FoU-enheter och…

Läs mer

Ekonomistyrning vid olika organisationsmetoder för innovation

Ungefärlig lästid: 4-6 min. En studie fokuserade på samband mellan ekonomistyrning och organisationsmetod vid innovationsarbete (OVI). Studien gjordes genom att undersöka ekonomistyrning vid interaktiv användning av styrmedel (i motsats till diagnostik användning av styrmedel). Empiriska data samlades in via ett frågeformulär. Frågeformulären skickades ut per…

Läs mer